Mimarlık Bölümü Öğrencimiz Venedik Vardiya’sına Katılmaya Hak Kazandı

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencimiz Elif Kartal, Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu VARDİYA projesinde yer almaya hak kazandı.

İKSV ev sahipliğinde yapılan çağrıya portfolyosu ve “Bienal ne için var?” sorusuna cevap olarak hazırladığı kısa filmiyle başvuran ve ilk aşamayı geçen öğrencimiz, ikinci aşamadaki video mülakatını da tamamlayarak projede yer alacak 122 öğrenciden biri olmayı başardı.

Vardiya, Venedik Bienali Mimarlık Sergisi süresince Türkiye Pavyonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikler, buluşmalar ve bir dizi atölye çalışmasını içeren bir araştırma programıdır. 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında haftalık vardiyalar halinde İKSV’nin ev sahipliğinde Venedik’e götürülecek öğrenciler, Venedik’te bulundukları bir haftalık süre boyunca bienali gezecek ve düzenlenecek atölye çalışmalarına katılacak. Böylelikle mimarlık öğrencilerinin bienal sergilerinin sadece takipçisi değil, aynı zamanda tasarımcı fikirleriyle katılımcı olmaları hedefleniyor.