İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı ziyareti
28 Kasım 2019

Kariyer Merkezi ve Hukuk Kulübü işbirliği ile öğrencilerimiz İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan’ı 21 Kasım 2019 tarihinde ziyaret etti.

Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda TÜRKYILMAZ eşliğinde düzenlenen ziyaretimizde bizleri Başsavcı vekili Bilgin UYSAL ve idari savcı Mehmet Sıddık ÇİNKO ile karşılayan Başsavcı Metin SARIHAN ilk olarak öğrencilerimize kurulum aşamalarından bahsetti. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) ‘nin ne anlama geldiğini açıklayan Sarıhan, BAM ‘ın ikinci derece yargılama mercii olduğunu söyledi ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Hakimlik, savcılık ve noterlik mesleklerinden bahseden Uysal ve Çinko, bu mesleklerin süreçlerini öğrencilerimize verdikleri örneklerle detaylı anlattılar. Hukuk eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak ileride gerçekleşecek sınav sistemi ve işleyişinden bahsettiler.

Aldıkları eğitimi adaletli bir şekilde kullanmalarının gerekliliğini vurgulayan Sarıhan, “Kendinizi iyi geliştirmelisiniz. Dürüst, ilkeli, ahlaklı olmalı,  insani ilişkileriniz iyi olmalıdır. Derslerinizi ve hocalarınızı iyi dinleyin, genel kültür anlamında kendinizi iyi geliştirin, umutla çalışın” diyerek öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Son olarak “Nezaket ve saygı çok önemli her zaman ne iş yaparsanız yapın nazik ve saygılı olmalısınız ve bu mesleği tercih ettiğinizde her zaman adaletli olmalısınız” diyerek sözlerine son verdi. Başsavcı Metin Sarıhan’a Hukuk Kulübü Başkanı Zübeyir İkbal ARAZ’ın hediye takdimi sonrasında zabıt katibi Emre ÜNAL ve yazı işleri müdürü Bilal ZOR eşliğinde öğrencilerimiz duruşma salonu, kütüphane mekanlarını gezerek faal olan duruşma ziyaretleri ile etkinliğimiz sona erdi.