Anlamlı Bir Kariyer Nasıl İnşa Edilir?
23 Temmuz 2015

Herkes kariyer hayatında bir amaç ya da anlam olsun ister ancak gerçekte bunu nasıl yapabilirsiniz? Bugün ya da bu ay hangi pratik adımları atarak, sadece masanda çalışıp çabalamaktan öte, gerçekten önemsediğin bir şeyler yaptığından emin olabilirsin?

Uzmanlar ne söylüyor?

Ne yazık ki çoğumuz bizi memnuniyete götürecek iş kararlarının nasıl verileceğini bilmiyoruz. Önemli şirketlere işe alım hizmeti sunan ReWork’un CEO’su Nathaniel Koloc, bu konuda kimsenin bize gerçekten bir şeyler öğretmediğini belirterek, “Çok az aile, öğretmen ve danışmanlar bizi bu konuda düşünmeye teşvik ediyor ya da kullanmamız için bize mental modeller veriyor” diyor ve ekliyor, “Anlamlı bir işin ne olduğu konusunda 20’li yaşlarımızda küçük ısırıklar alıyoruz.” Sonuç olarak, “genellikle yanlış nedenlerle iş seçiyoruz” diyor How Will You Measure Your Life kitabının Yardımcı Yazarı Karen Dillon ve ekliyor “Bir kokteylde konuşurken gurur duyacağımız ya da CV’mizde iyi duracak şeyleri arıyoruz. Ancak bunlar nadiren memnuniyete çevrilebilecek şeylerdir.

Sadece eğlenmeyip sevebileceğiniz de bir kariyere – özel bir iş – sahip olmak için izlemeniz gereken ilkeler ise şöyle:  

Senin için “anlamlı” olan şeyi bil

İş arkadaşlarım tarafından saygı görecek miyim? Bana meydan okuyacaklar mı? İşte yetişecek miyim? Göreve inanıyor muyum? “Tüm bunlar işinden memnun olmakla, gerçekten mutlu olmak arasında fark yapacak şeylerdir” diyor Dillon. Ancak “anlamlı olmak” herkes için farklı bir şeyi ifade eder. “Sadece maaş, unvan, şirketin prestiji gibi açık şeylere bakmayın” diyor Dillon.

Koloc ise düşünülmesi gerekenleri 4 kategoride açıklıyor:

Miras/Vasiyet

Bu aslında tamamen işinizin somut sonuçlarıyla ilgili. Neyi başarmak istiyorsunuz? Elbette, gününüzün büyük kısmını maillere cevap vererek ya da toplantılara katılarak geçirebilirsiniz ki çoğu meslek en az bu görevleri içeriyor aslında, ancak önemli olan işinizin sonunda nasıl bir çıktı beklediğinizle ilgili? Mesela, bir yılda 80 öğrencinin matematik becerilerini geliştirmek sizi mutlu edebilir ya da hasta insanlara yardımcı olmak. Yani, tüm mesele olmak istediğiniz noktaya ne kadar yakın olduğunuzla ilgili. 

Ustalık/Hakimiyet
Bunlar geliştirmek istediğiniz güçlerinizdir. Mesela, insanlarla iletişim kurmayı seviyorsanız, bu özelliğinizi psikolog ya da pazarlamacı olarak kullanabilirsiniz. Benzer şekilde, güçlü bir yazı yeteneğiniz varsa, bunu hikaye ya da reklamlar için metin yazmakta kullanabilirsiniz. Temel nokta, bu gücünüzü karşılığında ödül bulabileceğiniz bir yolda kullanmanızda. “Keyif almadığın bir işte iyi olmak önemli değildir. Yapmayı sevdiğin iştir önemli olan” diyor Koloc.  

Özgürlük
Bu, maaş, imkanlar ve esneklik gibi sahip olmak istediğiniz hayatı yaşamak için ihtiyaç duyacağınız şeylerdir. Bu kavram bazı insanlar için egzotik tatiller yapabilmelerine imkan veren yüksek bir maaş kartı, bazıları içinse nerede ve ne zaman çalışabileceğini seçebilme özgürlüğü anlamına gelir. Burada, istediğin yaşam tarzını bilmen ve hangi işin bunu yaşamana izin vereceğine karar vermen gerekir.

Uyum
Son kategori ise çalıştığınız yerin değerleri ve kültürünü kapsar. Koloc, bu durumun görevinizle aynı olmadığı, işinize aidiyet hissetmenizle ilgili olduğu konusunda uyarı yapıyor. Şirketinizin ya da beraber çalıştığınız insanların öncelikleri ve fikirleri nelerdir? İnsanlar birbirlerine nasıl davranıyor? Kucaklaşıyorlar mı? Beraber yemek yiyorlar mı? “Müdürünüz ya da iş arkadaşlarınızla vakit geçirirken eğlenmeniz önemlidir” diyor Dillon. 

Bu kategoriler kişiden kişiye değişebilir. Dillon, değer verdiğiniz şeylerin listesini yapmanızı ve sonrasında onları önceliklerinize göre sıralamanızı tavsiye ediyor. Bu, size karar vermenizde yardımcı olacak ve işinizdeki yeni bir görevde, farklı bir şirketteki iş fırsatında ya da yeni bir kariyer yolunda önemli fırsatları değerlendirmeniz için kullanılabilecek bir listedir.

Unutulmaması gereken öncelikler

Bunları yap:

  • Sana göre anlamlı olan kariyerin öncelikli listesini hazırla.
  • Ne istediğini keşfetmen konusunda sana danışmanlık yapabilecek dört ya da beş kişiyi davet et.
  • Çalışmak istediğin işin farklı boyutları hakkında tecrübe elde et.

Bunları yapma:

  • Uzun dönemde işinden ne istediğinle ilgili düşünmek ya da sıradaki rolüne odaklanmak.
  • Kariyerinin seni geride durmaya yöneltmesine izin vermek.
  • Finansal durumunu ihmal etmek. Yani değişim yapmak istediğinde maddi gücünün yetmemesi durumu.

 

Kaynak: Harvard Business Review

Çeviri: Kariyer Merkezi