FSMVÜ | Beş Dakikada Kariyer: Doruk Demirsar
Beş Dakikada Kariyer: Doruk Demirsar

Günümüzün gelişen sektörlerinden biri olan ve gelecek yıllarda istihdam konusunda da birçok mezunun tercih edeceği tahmin edilen oyun sektörünü Massk Dijital Oyun Ajansı Kurucu Ortağı Doruk Demirsar ile konuştuk.

“Üniversite yılları” dediğimizde aklınıza gelen…

Kantin, çay, dersi kırmak!

Bu mesleği seçme nedeniniz?

Her girişimcinin hikayesi kendine özeldir. Benimkinde mesleği ben seçmedim, o beni seçti. Benim de bu meslekte ısrarımın sebebi ise, oyunun ve oyunlaştırmanın yaşlı bakımından askeri eğitime, eğlenceden geleceğin sporları olmasına kadar beş sene içerisinde hayatımızın çok daha temel bir noktasına oturacak olmasıdır.

İçinde bulunduğunuz sektör nereye gidiyor?

Yukarıda bahsettiğim gibi bulunduğum sektör, elektronik sporlar ve oyun pazarlaması, kısa vadede hızlı ve emin adımlarla büyüyor. Son altı ay içerisinde Manchester United, PSV Eindhoven, Sporting Lizbon, Ajax, Olimpic Lyon gibi Avrupa devi takımlar e-spor takımlarını duyurdular. Yeni gelen jenerasyon ile beş sene içerisinde dünyada futbol endüstrisine rakip olabilecek bir endüstri haline gelecektir. Buna paralel olarak pazarlama aktiviteleri de aynı oranda büyüyecektir.

Öğrencilerimize en önemli tavsiyeniz ne olabilir?

Network hayatındır. Network’ünüzü oluşturmaya üniversite yıllarında başlayın ve mezun olduktan sonra okulunuzla bağınızı kopartmayın.

Size göre iş hayatını özetleyen üç kavram?

Dürüstlük, yenilik, disiplin.

. . .