Çelik Yapı Tasarımı Semineri

Kariyer Merkezi ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü işbirliği ile düzenlenen Çelik Yapı Tasarımı adlı seminerimiz 30 Aralık 2019 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Konuşmacı İnşaat Yüksek Mühendisi Adil Can SUBAŞI konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Hazırlamış olduğu sunumunda çelik yapı malzemesi hakkında ve çelik yapıların tarihçesinden bahsederek, çelik yapı ve betonarme arasındaki farklılıklardan bahsetti. Çelik Yapıların üstünlüklerini ve zayıflıklarını sunumunda anlatan Subaşı, bu yapıların genellikle sanayi ve endüstri alanlarında kullanıldığını ifade etti. Çelik yapının sektördeki yerini anlatarak açık köprülerde bu yapıların kullanıldığından bahsetti.

Çelik Yapı profil tipleri nelerdir ve nerelerde kullanıldığını anlatan Subaşı, IPE,IPN tiplerin kullanım alanlarını sunumunda bahsederek, HEA, HEB ve HD tipi yapılarında kullanım alanlarını verdiği örneklerle anlattı. U profilini de anlatarak nerelerde kullanıldığını belirtti. Çelik yapıların tasarım süreçlerinden bahseden Subaşı, mühendislik alanında fikirlerini öğrencilerimize anlattı. “Mezun olmadan önce kendinizi geliştirin. Program bilgisi, teknik alt yapı bilgisi vs. iş hayatında size her zaman öncelik sağlayacaktır.” diyerek tecrübelerinden bahsetti. Araştırma Görevlisi Mustafa Mert’in hediye takdimi ile seminerimiz sona erdi.