Dergâh Yayınları: Edebiyat Öğrencilerimizle Köklü Bir Geleneğin İzinde

Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerimizle 28 Nisan 2017 Cuma günü Dergâh Yayınları’na iş sahası gezisi düzenledik.

Dergâh Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ile buluşan öğrencilerimiz ilk olarak köklü bir geleneğe sahip ve edebiyat dünyasında önemli bir yeri olan Dergâh Dergisi ve Yayınları’nın tarihçesi hakkında bilgi sahibi oldular.

“Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Mustafa Kutlu’ya dek değerli birçok yazarın kitaplarını yayınlıyoruz. Düşünce konusunda ise Nurettin Topçu’nun kitaplarını yayınlıyor, bununla beraber felsefe yayıncılığı da yapıyoruz” diyen Ayçil, değerli isimlerle beraber geleceğin önemli yazarlarının yollarının da Dergâh’tan geçtiğini belirtti. Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerimizin kariyer alternatifi olarak yayıncılığı da düşünebileceğini ve editör olarak çalışabileceğini belirten Ayçil, “Bu alanda edebiyat öğrencilerinin kültürel ve yazınsal bir birikimi oluyor ve bu birikim işlerine yarıyor” dedi.

Kitap editörünü psikologa benzeten ve yazarla arasında anlayışa dayalı bir bağ olması gerektiğine vurgu yapan Ayçil, “Editör, toplumsal kurallar gibi konularda bilgi sahibi olmalı ve yazıya objektif bakabilmeli. Aynı zamanda editör gizli reklamcıdır da bu nedenle kapak vs konularda grafik gözü de olmalıdır” dedi.

Yayıncılık alanında kariyer hedefi olan öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşan Ali Ayçil, kendisine yöneltilen soruları da içtenlikle cevapladı.