Edebiyat Fakültesi Öğrencilerimize CV-Mülakat Tekniklerini Anlattık

Kariyer Planlama ve CV-Mülakat Teknikleri Seminerlerimiz ile Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Bilim Tarihi öğrencilerimizle buluştuk.

Proje ve Araştırma Kulübü’nün organizasyonuyla 2 Mayıs Çarşamba günü Atik Valide Yerleşkemizde gerçekleşen Kariyer Planlama ve CV-Mülakat Teknikleri Seminerimizde kendini tanıma, hedef belirleme, kariyer planlama, CV hazırlama, CV hazırlamada doğru bilinen yanlışlar, öğrencilik süreci ve iş hayatı gibi konulara değinildi.

Merkez Müdürümüz Soner Örnekol ve Eğitim Koordinatörümüz Yağmur Özek’in anlatımları ve öğrencilerimizin sorularıyla devam eden seminerimiz, iş başvuruları ve izlenmesi gereken yöntemler, mülakatlarda dikkat edilecek hususlar, kuşak farklılıkları ve iş hayatına yansıması gibi başlıklarla devam ederek yüz yüze mülakat provası ile son buldu.

Ayrıca seminerimizde, “iş görüşmesine gelen aday” rolü üstlenen bir öğrencimiz üzerinden mülakatlarda karşılaşılan sorulara dair vaka analizi de gerçekleştirildi. Örnek vakayı izleyen öğrencilerimiz, aday rolündeki arkadaşlarını değerlendirerek sunumda anlatılanları pratikte gözlemleme fırsatı yakalamış oldu. Kariyer Planlama ve CV-Mülakat Teknikleri Seminerimiz, diğer fakülte ve bölümlerimizle de devam edecek.