Geleceğe Yön Verecek Profesyönellerle (Bugünün Kariyer Çıraklarıyla) Buluştuk
8 Aralık 2015

Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN başkanlığında toplanan FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVESİTESİ Kariyer ve Gelişim Koordinasyon Kurulu’nun önemli hedeflerinden birisi de öğrencilerimizin aldıkları teorik eğitimle birlikte pratik açıdan da gelişmeleri, iş hayatına ve sosyal yaşama en güzel şekilde hazırlanmaları, liderlik kabiliyetlerinin geliştirilmesi, birlikte ve takım ruhuyla çalışma becerilerinin artırılması, kendileriyle barışık, etkin çalışma kültürüne sahip geleceğin profesyonelleri olacak öğrencilerimizin yetişmesi adına Kariyer Çırakları Projesi’nin gerçekleştirilmesiydi. Projenin kurgusu ve tasarımı Genel Sekreterimiz Alim TÜRKYILMAZ’ın yönetimindeki proje ekibiyle birlikte gerçekleştirildi. Gerekli planlamalar yapılarak Kariyer Çırakları Projesi’ne başlanıldı.

Rektörlüğümüzün yönetiminde gerçekleştirilen projede, duyurusunu yaptığımız Kariyer Çırakları Projesi için tüm yerleşkelerimizi dolaşarak öğrencilerimizi bilgilendirdik. Tüm yerleşke ve bölümlerimizden toplamda 113 öğrencimiz  Kariyer Çırakları Projesi’ne katılarak, ilk kariyer çıraklarımız arasında yer aldı. 

5 Aralık Cumartesi günü Haliç Yerleşkemiz’de kahvaltı etkinliğiyle başlayan programımızda öğrencilerimizle buluştuk. Sürekli Eğitim Merkezi ve Kariyer Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI’nın sunumuyla devam eden programımız, interaktif bir sohbet havasındaydı. Öğrencilerimize başarı ve güzelliklerle dolu bir kariyer yolculuğu için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler veren AVCI, gerçek başarı hikâyelerinden örnekler vererek öğrencilerimizle sohbet havasında geçen seminerini tamamladı.

İkramlarla devam eden programımızda, Kariyer Çırakları Projesi’ni birimin Kurumsal İlişkiler ve Eğitim Koordinatörleri Yağmur ÖZEK, Ayşe Tuğba KAR, Seda TÜRKYILMAZ ve Emre ÖZMEN anlattı. “Kariyer Merkezi ve Kariyer Çırakları Nedir?”, “Kariyer Çırakları Neler Yapabilir?”, “Çırak Olmak Neden Önemli?” gibi başlıklar altında toplanan sunum, öğrencilerin soruları ve destekleyici fikirleri ile renklendi.

Kariyer Merkezi etkinliklerinde bizlerle birlikte çalışarak, fikir ve beceri anlamında bizlere destek olacak öğrencilerimizle, planlanan etkinliklerimiz hakkında fikir alışverişi yaptığımız keyifli programımız, aile fotoğrafı ile son buldu.