FSMVÜ | Girişimcilik ve Mütevazılık Arasındaki Dengeyi İyi Kurun
Girişimcilik ve Mütevazılık Arasındaki Dengeyi İyi Kurun

“Sektör Diyor Ki Projesi” kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla röportaj yaptığımız Astra Medikal Ar-Ge Mühendisi Yasemin Karadana “Girişimcilik ve mütevazılık arasındaki dengenin iyi kurulması gerekiyor” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla yaptığımız röportaj serimiz bu hafta Astra Medikal Ar-Ge Mühendisi Yasemin Karadana ile Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olan Karadana, “Birçok arkadaşımın aksine bu bölümü bilinçli bir şekilde seçtim. Mezun olduktan sonra hiç pişman olmadım. Tercihlerim sağlık sektörüne yönelikti. Biyomedikal mühendisliği dikkatimi çeken bir alan bu yüzden bölümümden memnunum” dedi.

Yeni mezun öğrencilerde aradıkları özellikleri “Her zaman öğrenmeye açık olunmalı, okulda alınan bilgiler sektör için yeterli olmuyor.  Bir de girişimcilik ve mütevazılık arasındaki dengeyi iyi kurmak gerekiyor” sözleriyle ifade eden Karadana, “Yeni mezun bazı arkadaşların girişimci ruhu çok iyi fakat tam aksine her şeyi biliyorlar sanıp mütevazılık duygularını unutuyorlar. Biz her ikisinin de arasındaki dengeyi kurabilen arkadaşlar arıyoruz” dedi.

Biyomedikal sektörünün hareketli bir sektör olduğunu vurgulayan Karadana, “Okulda verilen eğitim bizler için yeterli olmuyor ya da kağıt kalemle yapılan çalışmalar mühendislik demek değil, mühendislik kağıt kalemle yapılan çalışmanın pratiğe dökülmesi demek. Ayrıca sektör durağan bir sektör değil, bu nedenle kendilerini sürekli geliştirmeleri ve eğitmeleri gerekiyor” sözleriyle röportajımıza son verdi.

Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız

. . .