Kariyer Günleri'nde Havacılık Sektörünün Geleceği Konuşuldu
30 Mayıs 2016

Kariyer Günlerimizde gerçekleşen panellerde, Sivil Havacılık programı öğrencilerimizi THY, Onurair ve Pegasus Havayolları’nın yetkilileri ile buluşturduk.

5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen Kariyer Günleri etkinliklerimizde, öğrencilerimizin “mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışacağım?” ve “kariyer yolculuğumda beni neler bekliyor?” gibi sorularına cevap bulabilmeleri için Haliç yerleşkemizde Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimiz için eş zamanlı seminerler yapıldı. Alanında uzman ve sektörün önde gelen firma ve kurumlarını temsil eden birçok yetkili, öğrencilerimizi iş hayatı hakkında bilgilendirdi.

Panelimizin ilk konuşmacısı olan Onur Air Kabin Hizmetleri Başkanı Tülay Bulut, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimizi mezun olduktan sonra Onur Air bünyesindeki çalışma alanı ve şartları konusunda bilgilendirdi. Tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Bulut, kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla konuşmasını sonlandırdı.

Öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği panelimizin ikinci konuşmacısı Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Eğitmeni İlknur Aktunç oldu. Öğrencilerimize öğrenim dönemlerinde kazanmaları gereken nitelikler hakkında bilgiler veren Aktunç, kabin hizmetleri sektöründeki beklentiler ve karşılaşılan olası durumlar hakkında etkileyici bir sunum gerçekleştirdi.

Keyifli süren panelimizin son konuşmacısı olan Pegasus Hava Yolları Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy, sektöre başladığı günden bugüne geçen süreçteki oluşum ve gelişmeleri öğrencilerimizle paylaştı.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimizin soruları ile sohbet havasında tamamlanan panelimiz, Meslek Yüksek Okulu Müdürü İlhami Danış ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Başkanı Gülnaz Karahan’ın panel konuşmacılarımıza plaket takdimleri ile son buldu.