Hukuk Öğrencilerimizle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ndeydik

Hukuk Fakültesi öğrencilerimizin katılımıyla 12 Nisan 2018 Perşembe günü Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

İdeal Hukuk Kulübü işbirliğiyle düzenlenen gezide bizlere Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Uzman Sosyoloğu Nurcan Akile Irkılata rehberlik etti. İş sahası gezimiz kapsamında ilk olarak ülkemizde 12. yılını tamamlayan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü sistemi ve çalışma şekli üzerine bilgi verildi.

Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Şefi Serkan Üncü ise sunumunda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uygulanan adli hukuk süreçlerine dair ayrıntılı bilgi verdi. Denetimli serbestlik sistemi kapsamında görevlerinin suçluların denetimini sürdürmek, etkin bir gözetim sağlayarak gerekli sosyal ve psikolojik desteklerin sunulmasıyla suçluları iyileştirmek ve topluma yeniden uyum sağlamalarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Elektronik izleme kapsamında ev ünitesi, mağdur koruma ünitesi ve GPS ünitesinde kullanılan elektronik kelepçe hakkında bilgi verilerek tanıtımı yapıldı.  

Nurcan Akile Irkılata rehberliğinde müdürlük binasını gezen öğrencilerimiz sistemle ilgili merak ettiklerini sorma imkânı da buldular.