İdeal Hukuk Kulübü işbirliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ndeydik

Hukuk Fakültesi öğrencilerimizle 4-5 Mart tarihlerinde Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

İdeal Hukuk Kulübü işbirliği ile düzenlenen gezimizde ilk olarak Uzman Kaya Göktepe, Denetimli Serbestliğin bilinirliği hakkında detaylı bilgiler verdi. Denetimli serbestlik kapsamında gelen kişilerin eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine başlandığını belirten Göktepe; "uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan dolayı denetimli serbestlik müdürlüğüne gelen kişilere adli makamların kararı doğrultusunda tedavi yöntemi uygulanır, bunun yanı sıra eğitim ve iyileştirme faaliyetleri yerine getirilir, olumlu bir cevap alınamazsa kişinin dosyası kapatılarak adli makamlara gönderilir” dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne gelen özellikle cezaevinden çıkan kişilerin risk ve ihtiyaçlarının belirlenmesinden sonra eğitim iyileştirme faaliyetleri yapıldığını belirten Göktepe, “öncelikle uzman tarafından bireysel görüşmeler yapılır ve kişiye psiko-sosyal açıdan destek sağlanmaya çalışılır, bunun yanı kişinin topluma karşı ödevlerini yerine getirmesi amacıyla kamu yararına çalıştırma yaptırımı uygulandığı" ifade ederek konuşmasına son verdi.

Uzman Sosyolog Merve Çetiner  ve Uzman Kaya Göktepe rehberliğinde müdürlük binasını gezen öğrencilerimiz, bireysel ve toplu görüşme odaları ile risk  ve ihtiyaç belirleme alanlarını gözlemledi. Memur Mustafa Kayserilioğlu elektronik izleme kapsamında ev ünitesi, mağdur koruma ünitesi ve GPS ünitesinde kullanılan elektronik kelepçe hakkında bilgi vererek tanıtımını yaptı. Öğrencilerimizin sorularının cevaplanmasının ardından gezimiz sona erdi.