“İletişim becerisi ve ekip çalışmasına yatkınlık çok önemli”
18 Şubat 2021

Kariyer Merkezi’nin “Mezun Röportajları” Adalet Bölümü mezunu Elif Koçak ile devam ediyor. BBS Hukuk ve Danışmanlık firmasında gayrimenkul alanında çalışan Koçak, işe alım süreçlerini ve sektörün aradığı nitelikleri anlatıyor.

“Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Adalet Programı mezunuyum. 6 aydır BBS Hukuk ve Danışmanlık firmasında gayrimenkul alanında çalışıyorum. Mezuniyet öncesi ve sonrasında hep hukuk sektöründe çalıştım. İş arayışım devam ederken birçok yere başvuruda bulundum ve mülakatlara davet edildim. Her mülakatta ayrı bir deneyim elde ettim. Daha önce farklı bir hukuk bürosunda ve özel bir sigorta şirketinin hukuk departmanında çalışmıştım. Her biri benim için farklı deneyimlerdi.”

“BBS Hukuk ve Danışmanlık’ta mezun olduğum bölümün işini yapıyorum. Öncesinde icra, tüketici hukuku gibi alanlarda çalışmıştım. Şu anda da gayrimenkul alanında çalışmalar yürütüyorum. İlgim hep hukuk bürolarındaydı ve başvurularım da hep bu yönde oldu. İstanbul Barosu’na özgeçmişimi gönderip başvuruda bulundum. Birkaç gün sonra arayıp mülakata davet ettiler. Görüşme sonrasında da başarılı olduğumu ve online olarak bir görüşme daha yapacaklarını söylediler. Daha sonra da işe alındığım bilgisi geldi. İşe başlangıcımda iki ay kadar ofis ortamında sosyal mesafeli çalıştım. Yaklaşık dört aydır da evden çalışıyorum. Umarım en kısa zaman da normal hayatımıza dönmüş oluruz. Ofis ortamında çalışmayı epey özledim.”

“Ekip çalışmasına katılmak ve sorumluluk almak beni sosyal anlamda geliştiriyor”

“İşimi severek ve isteyerek yapıyorum. Ekip çalışmasına yatkın olduğumu ve daha önce çalıştığım alanlarda kazanmış olduğum tecrübelerimin işe alınmamda etkili olduğunu düşünüyorum. Bir dönem çalışmıyordum ve çok mutsuzdum. İş hayatı bana özgüven getirdi. Ekip çalışmasına katılmak ve sorumluluk almak beni sosyal anlamda geliştiriyor. Mesleki anlamda birçok kişiyle iletişime geçiyorum, bu da iletişim ağımı genişletiyor.”

“Yazışma dilini iyi bilmek ve iletişimin kuvvetli olması bizim sektörümüzde çok önemli. Ekip çalışmasına yatkın olmak ve işinizi severek yapmak da sizi bulunduğunuz konumdan daha ileriye taşıyacak yetkinlikler. Henüz mezun olmamış arkadaşlarıma en büyük tavsiyem yazılı sözlü iletişimlerinin kuvvetli olması ve ekip çalışmasına yatkın olmaları.”

“Üniversitemiz nitelikli bir akademik kadroya sahip. Hocalarımdan almış olduğum eğitimi iş hayatında fazlasıyla kullanıyorum. Hâlen iletişimde olduğum hocalarım var. Hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Verdikleri emekler çok değerli ve kendimi şanslı hissediyorum. Üniversitemizin değer verir sloganını fazlasıyla hissettim. Mezun olduktan sonra da birçok etkinliğe katıldım. Meslek Yüksekokulu idaresi ve Kariyer Merkezi ile iletişimimi hiç koparmadım. Tercih yapacak bütün arkadaşlarıma üniversitemi gönülden tavsiye ediyorum. Aldığım eğitimle sektörde bir adım öne çıktığımı düşünüyorum. Örnek aldığım hocalarımın izinden ilerlemeyi hedefliyorum.”