İnşaat Mühendisliği Öğrencilerimizle Rönesans İkitelli Şehir Hastanesi’ni Gözlemledik

İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yapı ve İnşaat Kulübü işbirliğiyle 21 Nisan 2018 Cumartesi günü İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi şantiyesine iş sahası gezisi düzenlendi.

Gezimizde, Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş. Protokol Müdürü Süleyman Köşkeroğlu öğrencilerimize proje detaylarını aktardı. Binanın depremde ayakta kalması ve insanların hayatını korumak amacıyla binanın temelinde pedestal denilen ayaklar üzerine deprem izolatörü yerleştirildiğini, ayrıca proje süresince kullanılan malzemeler ve sayısal verilerle ilgili detaylara değindi. Köşkeroğlu, öğrencilere öğrenim süreçlerinde ve mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlamak amacıyla tasarlanan “Rönesans Pusula” programı hakkında da bilgi verdi. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanmasının ardından gezimiz sona erdi.

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan Türkiye’nin en büyük 3. sağlık yatırım projesi olup, İstanbul ve çevre illere hizmet verecektir.