Kariyer Günleri'nde Grafik Tasarım Öğrencilerimizle İllüstrasyon ve Tipografi Üzerine Konuştuk
3 Haziran 2016

Kariyer Günlerimizde seminer düzenlediğimiz bölümlerimizden biri de Grafik Tasarım Bölümü oldu. 5 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen seminere Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu adına İllüstratör Ethem Onur Bilgiç ve Tipograf Sarp Sözdinler katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’nın yönetiminde Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer moderatörlüğünde gerçekleşen seminerimize Grafik Tasarım Bölümümüzden Öğretim Görevlisi Mustafa Eren, Öğretim Görevlisi Cihangir Büyüköner ve Araştırma Görevlisi Amine Refika Zedeli katıldı. Grafik Tasarım öğrencilerimizin yoğun katılım gösterdiği seminerimizin ilk oturumunda söz İllüstratör Ethem Onur Bilgiç’teydi. Dergi, kitap, sinema, tiyatro ve reklam ajansları için yaptığı kapak ve afiş çalışmaları üzerinden sunumunu yapan Bilgiç, üretim süreci ve bu süreçte hangi aşamalardan geçtiği hakkında bilgi verdi. Bilgiç’in portfolyosu üzerinden soru-cevap şeklinde devam eden oturumumuz sohbet havasında geçti.

Seminerimizin ikinci oturumu ise Tipograf Sarp Sözdinler’in Şeylerin Şekli sunumuyla devam etti. Dergi ve poster tasarımlarıyla beraber özel projelere de imzasını atan Sözdinler, tipografi kavramı üzerinden giderek mesleki yolculuğuna dair önemli ayrıntıları öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimiz Sözdinler’in farklı başlıklarda yaptığı çalışmalarının yer aldığı portfolyosuna dair sorular sorarak merak ettikleri konulara dair cevaplar aldılar. 

Seminerimizin sonunda Ethem Onur Bilgiç ve Sarp Sözdinler’e plaketlerini Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer ve Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz takdim ettiler.