Kazısız Teknolojiler Seminerler Dizisi Başladı

Mühendislik Fakültesi, Yapı ve İnşaat Kulübü ve Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Seminerlerinin ilki 20 Ekim Perşembe günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Seminer kapsamında 3M Türkiye Satış Temsilcisi Makine Mühendisi Burak Birli ve AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Yasin Torun, Kazısız Teknolojiler konusuyla ilgili sunum yaptılar. Yasin Torun’un “Altyapı İnşaatlarında Devrim: Kazısız Teknolojiler” başlıklı anlatımıyla başlayan seminerimiz, Burak Birli’nin “Skotchkote 2400: İçme Suyu Boru Hatlarının Kazısız Teknolojiyle Rehabilitasyonu” başlıklı anlatımıyla devam etti.

İlk konuşmacımız Yasin Torun AKATED (Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği) kapsamında yapılan etkinlikler ve konferanslar hakkında bilgi vererek CIPP (cured in place pipe), GPR (ground penetration radar), HDD (yatay yönlendirilebilir delgi) ve mikrotünel gibi çeşitli kazısız teknoloji kapsamına giren uygulamaları açıkladı, Burak Birli ise Skotckote 2400 kaplamasının içme suyu boru hatlarının teşkili ve rehabilitasyonunda kullanımından ve avantajlarından bahsetti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın yönetim ve rehberliğinde, İnşaat Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Mustafa Mert, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ömer Yasir Karadeniz ve Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen tarafından organize edilen seminerimizde konuşmacılarımıza hediyelerini Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz takdim etti.