Mimarlık ve İç Mimarlık Paneli
28 Mayıs 2015

Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliği, Mimarlar Mühendisler Grubu’nun katkılarıyla 21 Mayıs Perşembe günü Üniversitemiz Haliç Yerleşkesi C Blok önünde 09.30-15.30 saatleri arasında Kariyer Etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

Öğleden önce yapılan protokol konuşmaları ve öğrencilerin alanda kurulan stantları ziyaret etmelerinin ardından 13.30-15.30 saatleri arasında Mimarlık ve İç Mimarlık, Biyomedikal Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümleri için 4 ayrı sınıfta aynı anda paneller düzenlendi. Prof. Dr. Mualla YILDIZ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Mimarlık ve İç Mimarlık paneline, Pulsar İnşaat Genel Müdürü Reha YELTEKİN, A D Tasarım Sahibi Yüksek Mimar Adnan DEMİRTAŞ ve Özgüven Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Uğur Özer ÖZGÜVEN konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin ilk konuşmacısı Reha YELTEKİN, kendi hikayesiyle başladığı konuşmasında inşaat sektörü ile mimarlık arasındaki yakın ilişkiden bahsetti. Mimarlık öğrencilerine sektörde yer alabilecekleri alanlar hakkında bilgi veren YELTEKİN, sohbet havasında geçen konuşmasında öğrencilere iş hayatına yönelik tavsiyeler verdi.

Panelin ikinci konuşmacısı Yüksek Mimar Adnan DEMİRTAŞ, hazırladığı sunumunda öğrencilerin kariyerine yönelik özgün tavsiyelerde bulundu. “Ne kadar mimar varsa, o kadar mimarlık anlayışı vardır” diyen DEMİRTAŞ, öğrencilerin hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini vurguladı.

Panelin son konuşmacısı Uğur Özer ÖZGÜVEN ise mimarlık öğrencilerinin yaşadıkları zorlukları esprili bir anlatımla aktardığı sunumunda, Türkiye’de mimarlık sektörünün köklü bir geçmiş ve özgün eserlere sahip olan tarihini örnek alması gerektiğine değindi. Mimarlık sektöründe var olan eksikleri aktaran ÖZGÜVEN, geleceğin mimarları olacak öğrencilerimize sektöre dair önemli bilgiler verdi.

Öğrencilerin sorularıyla yoğun katılım gösterdiği panelimiz, Prof. Dr. Mualla YILDIZ’ın konuşmacılara Teşekkür Belgesi takdimi ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.