Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu Gezisi
2 Aralık 2019

Kariyer Merkezi ve İdeal Hukuk Kulübü işbirliği ile düzenlenen Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu Gezisi 20 Kasım 2019 Çarşamba ve 26 Kasım 2019 Salı günü iki grup şeklinde düzenlendi.

Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda TÜRKYILMAZ ve Hamza AYDIN eşliğinde düzenlenen gezide Kurum 2. Müdürü Serdar MENGÜASLAN ve idari memur Ömer BAĞLAN öğrencilerimizi makamında karşıladı. Hükümlülerin kuruma teslim alındığı günden tahliyesine kadar geçen işleyiş hakkında detaylı bilgiler vererek Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasındaki farklardan bahsedildi. “Açık Ceza infaz Kurumunun hükümlülerin iyileştirilmesi kapsamında çalıştırılmalarına ve meslek edindirilmelerine öncelik verilen, aileleriyle daha fazla görüşme imkanı olan ve hükümlülerin ıslah olması adına çalışmalar yapılan yerdir.” diyerek sosyal hayata uyum sağlamalarına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade ettiler. Öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılmasının ardından İdeal Hukuk Kulübü Başkanı Meltem KALKANOĞLU’nun hediye takdimi sonrası kurum gezimize başlandı.

Kurum 2. Müdürü Serdar Mengüarslan ve idari memur Ömer Bağlan rehberliğinde kurum binalarını gezen öğrencilerimiz Açık Cezaevi kurallarının işleyişi hakkında detaylı bilgiler aldı. Kurum İşyurtlarına ait; fırın, resim ve teraryum atölyeleri, toner atölyesi, mozaik atölyesi, yangın tüp dolum tesisi gibi yerler gezilerek burada çalışan hükümlülerin kampüs içinde çalışma ortamları ve ziyaret kabul binası görüldü. Psiko Sosyal Servis hakkında psikologlardan uyguladıkları yöntemler hakkında bilgiler alındı. Yetkililerinin öğrencilerimize ikramları sonrasında gezimiz sona erdi.