Mesleki hayatta başarılarınızı geliştirin

Dijital Çizim ve Modelleme Kulübü işbirliği ile Grafik Tasarım bölümü öğrencilerimizle 8 Mart Cuma günü Mayadem firmasına iş sahası gezisi düzenlendi.

Gezimizde ilk olarak Mayadem kurucu ortağı Enes Dişli, girişimcilik hikayelerinden bahsetti. Mayadem’in kurulum amacının çocukların gelişim ihtiyacı ve öğrenme motivasyonlarını canlı tutmak olduğunu belirten Dişli, farklı zihinsel ve duygusal gelişim ihtiyaçlarını, ürettikleri dijital uygulama ve oyunları örneklendirerek anlattı.

Mayadem Genel Müdürü Uğur Tılıkoğlu “Oyun sektörü enerjisi yüksek bir sektördür. Bu anlamda fokus grubu kurup çocuk psikoloğu eşliğinde testler yaparak çalışmalara başlıyoruz. Biz bir şey çiziyoruz çok iyi gibi görünüyor ama siz bunu kime yaptınız? Yani ürünü sunacağınız kitlenin algısı çok önemlidir. Size önerim gelecekte de çalışacağınız firmada geri bildirim testlerine ağırlık verin” dedi.

İşe alım süreçlerine baktıkları ilk üç şey İngilizce,bireysel olarak ödev dışında bir çalışması var mıdır?, ve karakter olduğunu belirten Tılıkoğlu, “teknik bilgi geliştirilebilir karakterinin iyi olması meslekte önemlidir. Mütevazi olmak gerekir. Yaptığınız her işte revizeyi kabul etmeniz gerekir ve son olarak mesleki hayattaki başarılarınızı geliştirin.” diyerek konuşmasına son verdi.

Öğrencilerimizin sordukları soruların cevaplandırılmasının ardından, Dijital Çizim ve Modelleme Kulübü yöneticilerinin hediye takdimi ile gezimiz, firma yetkililerinin ofislerini tanıtarak yaptıkları işlerin görsellerini öğrencilerimizle paylaşımı ile sona erdi.