NTV Türk İşi ile Yine İcatlar Peşinde

Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi, Yapı ve İnşaat Kulübü, Girişimcilik İnovasyon Kulübü, Akıllı Sistemler ve Lab View Teknik Kulübü, Internet Of Things ve Robokademi Kulüpleri organizasyon ile ilgi çekici icatlarıyla bilim dünyası meraklılarını ekran başına kilitleyen NTV Türk İşi Üniversitemiz’i ziyaret etti.

Öğrencilerimiz kadar bizlerin de merakla beklediği seminerimize NTV Türk İşi ekibinin yazılımcısı Murat Kızılkaya ve tasarımcısı Fatih Yıldız katıldı. Mühendislik bölümlerinin yanı sıra diğer fakülte ve bölümlerden de birçok meraklı öğrencimizin katıldığı ve ilgiyle dinlediği seminerimiz, ufuk açıcı olarak nitelendirildi.

NTV Türk İşi Yazılım Mühendisi Murat Kızılkaya ve Tasarımcı Fatih Yıldız, seminerimizin daha anlaşılabilir ve faydalı olması açısından interaktif şekilde yürütmek istediklerini belirttiler. 3D Yazıcı, Elektrikli Süpürge ile Tavanda Yürüme, Güvenlik Robotu, Biyonik El ve Düşünce Gücü, Kahve Süsleme Makinesi, 3D Çikolata Makinesi, Küçük İcatlar, Hologram ve Drone (Quadcopter) icatlarının hazırlık, geliştirme ve tamamlanma aşamalarının videolarını izleterek hikâyelerini paylaşan ekip, icat videolarının ardından öğrencilerimizin sorularını aldılar ve yanıtladılar. Az maliyetle çok güzel işler yapılabileceğinin altını çizen Kızılkaya ve Yıldız, tüm icatları hakkında detay bilgiler vererek öğrencilerimizi aydınlattılar.

Öğrencilerimizin icatlarda kullanılan parçaların nereden temin edilebileceği ve işin püf noktalarını sorduğu seminerimizde, Kızılkaya ve Yıldız ellerindeki malzemeler ile neler yapabileceklerini öğrencilerimizle paylaştılar. Önemli olan ufkun açık olması gerektiğini söyleyen ekip, “Elektrikli Süpürge ile Tavanda Yürüme projesini erişkin bireylere anlattığımızda çok şaşırıyorlar. Ancak 5 yaşında bir çocuğa anlattığımızda ‘tavanda yürümek bir şey değil, insanları havada uçurun’ diye tepki veriyor. Ufkumuz çocuk yaşlarda son derece açık ve hayal gücümüz inanılmaz güçlü. Fakat hayat şartları ve süreçler bizleri olgunlaştırıyor ve ufkumuz daralıyor. Sizlerden ricamız kafanızı, ufkunuzu açmanız. İsterseniz yapılamayacak hiçbir şey yok. ‘Ben bu işi, bu icadı yapamam’ diye düşünmeyin. İsteyip, çalışırsanız her şeyi başarabilirsiniz” dedi.