Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerimizle Palet Eğitim Kurumları’ndaydık

Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’nın ilk etkinliği için 1 Mart 2017 Çarşamba günü Palet Eğitim Kurumları’nı ziyaret ettik.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsa Kaya ve Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Belgin Parlakyıldız’ın rehberlik ettiği etkinliğimizde Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerimizin Montessori Eğitimi konusunda bilgilendirilmeleri ve çalışabilecekleri iş sahalarını yakından tanıyabilmeleri amacıyla Palet Eğitim Kurumları’na iş sahası gezisi düzenledik.

1 Mart 2017 Çarşamba günü gerçekleşen etkinliğimizde Palet Eğitim Kurumları Koordinatörü Wardah Tanwer ve Palet Eğitim Kurumları Öğretmeni Hatice Orha öğrencilerimizi bilgilendirerek Montessori Eğitimi’nin inceliklerini öğrencilerimizle paylaştı.

Montessori Eğitimi’ne dair örnek videoların izletildiği seminerde, Montessori Sistemi’nin öğrenciler üzerindeki olumlu etkileri üzerine detaylı bilgiler verilerek uygulamalı örnekler gösterildi.

Etkinlik sonunda Yrd. Doç. Dr. Belgin Parlakyıldız,1. Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı Montessori Eğitim materyallerini Palet Eğitim Kurumları Öğretmenlerine hediye ederken Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsa Kaya ise Palet Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Zeynep Meltem Ertürk’e Üniversitemiz adına hediyesini takdim etti.    

 

Palet Eğitim Kurumları

2011 yılında faaliyet göstermeye başlayan Palet Eğitim Kurumları, TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) bünyesinde hizmet vermekte ve yenilikçi bir eğitim vizyonu sunmaktadır. Montessori Eğitimi ile çocukların keşif ve merak duygularını destekleyerek kendi kararlarını verebilen, sorumluluk alabilen ve öğrenmekten zevk alan genç bireyler olarak hayata hazırlanmalarını hedefleyen Palet Eğitim Kurumları, bünyesinde uluslararası eğitim programlarına dahil olan öğretmenler ve uzman psikologlar bulundurmaktadır. Çocukların eğitiminden öğretimine, sağlığından beslenmesine uzanan her şeyin Montessori standartlarına ve çocukların doğasına uygun olması için gayret gösteren Palet Eğitim Kurumları’nın İstanbul Başakşehir ve Yeşilvadi’de gündüz bakımevi şubeleri ve Tepeüstü’nde ilkokul şubeleri bulunmaktadır.