Parlakkaya Mimarlık ile Restorasyon Çalışmaları Üzerine Konuştuk
18 Şubat 2016

Öğrencilerimize katkı sağlayacak yeni firmalar ve kurumlarla yaptığımız görüşmelere bir yenisini daha ekledik: Parlakkaya Mimarlık.

İç mimarlık, mimarlık, inşaat, tasarım, konut, ofis, mağaza, kafe, restoran, kültürel ve toplumsal yapılar gibi alanlarda çeşitli projeler üreten Parlakkaya Mimarlık Kurucusu Eray Parlakkaya ile yapılan görüşmeye Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen ve Kurumsal İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü Yağmur Özek katıldı. Görüşmede restorasyon çalışmalarına ve üniversitemizin Restorasyon Bölümü öğrencileriyle yapılabilecek çalışmalar üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde gerçekleştirdikleri restorasyonlardan söz eden Eray Parlakkaya, Mimarlık ve Restorasyon bölümlerinde okuyan öğrencilerin Türkiye’nin tarihi dokusundan faydalanabilmek adına yurdun dört bir yanını dolaşmaları, iş ve staj fırsatları karşılarına çıktığında mesafeleri görmezden gelmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Kariyer Günlerimiz’e katılım sağlayacağını ve öğrencilerimizle tanışmak için heyecan duyduğunu ekleyen Parlakkaya, çizim ve projelerini de etkinliğimize getireceğini teyit etti.