PDR Öğrencilerimizle Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ndeydik
18 Aralık 2018

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla 14 Aralık Cuma günü Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Gezimize Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdür Yardımcısı Kemal Aybatan rehberlik etti. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Rehberlik Araştırma Merkezleri’nin genel yapısından bahseden Aybatan, özelde de Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yapısı ve çalışmaları üzerine bilgi verdi. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde ne tür vakalara destek verildiğini aktararak merkezlerde kimlerin çalışabileceğini paylaştı. Gezimiz, Aybatan eşliğinde çalışmaların yürütüldüğü merkezin gezilmesiyle sona erdi.   

 

Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM)

2006 senesinde Sayın Emine Yıldırım’ın kurucu müdürlüğü ile hizmete başlayan Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde sırasıyla Sn. Emine Yıldırım, Sn. Tacettin Yelok, Sn. Ufuk Özcan müdürlük vazifesini yerine getirmişlerdir. Yedi bin civarında inceleme dosyasına ulaşmış bulunan Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi, ilklere ve farklılıklara imza atmaya niyetli heyecanlı kadrosuyla hizmete devam etmektedir. 26 Kasım 2013 tarihi itibariyle kurum hizmetini, müdürü olarak Sn. Mehmet Hilmi EREN ekibiyle beraber yürütmektedir.