Psikolojinin İş Dünyasına Yansımaları’nı Konuştuk
15 Mayıs 2018

Proje ve Araştırma Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Psikolojinin İş Dünyasına Yansımaları paneli 10 Mayıs Perşembe günü Haliç Yerleşkesi konferans salonunda düzenlendi.

Psikoloji bölümünden mezun olacak öğrencilerimizin iş dünyasında çalışabilecekleri farklı alanlardan yetkili isimlerin katıldığı panelimiz, Proje ve Araştırma Kulübü Başkanı Abdurrahman Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Panel fikrinin çıkış noktası ve amacından bahseden Öztürk, bu süreçte destek veren kulüp arkadaşlarına ve Bölüm Hocalarına teşekkür etti. Merkez Müdürümüz Soner Örnekol, “Üniversite Hayatı Bir Oyun Olsaydı” isimli sunumuyla öğrencilerimizin bu oyunu oynarken yaşayabilecekleri riskler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gaye Saltukoğlu ise, gerçekleştirilen panelin öneminden bahsederek öğrencilerimizin çabasına ve başarısına vurgu yaptı.

Panelimizin ilk konuşmacısı BJK Spor Psikoloğu Ömer Ateş, Spor Psikolojisinde Kariyer başlıklı sunumuyla alanda yaşadığı deneyimleri paylaştı ve Spor Psikolojisinin ülkemizde gelecek vaat eden yeni bir alan olduğunu belirtti. Adalet Bakanlığı’ndan Uzman Psikolog Nurdan Bakır, Adli Psikoloji alanına dair önemli ayrıntıları öğrencilerimizle paylaştı. Öğleden önceki son iki oturumumuzda, Okul Ortamında Profesyonel Kariyer sunumuyla Uzman Psikolog Ersel Kocaboz ve Klinik Psikolojide Kariyer sunumuyla Uzman Psikolog Yegan Özcan öğrencilerimizin merak ettiği bilgileri aktardı.

“Kendinize uygun farklı yollardan ilerleyebilirsiniz”

Öğleden sonraki ilk oturumumuzda Türk Telekom Assist İnsan Kaynakları Direktörü Yasin Öztürk, Endüstri Psikolojisinde Kariyer sunumunda “Psikolojiden mezun olan herkes Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapmak zorunda değil. Herkes gidiyor diye aynı yoldan gitmek zorunda değilsiniz, kendinize uygun farklı yollardan ilerleyebilirsiniz” dedi. Uzman Psikolog Ercihan Karadağ, Özel Eğitim ve Rehabilitasyonda Kariyer sunumunda kendi kariyer hikâyesini anlattı. Hastanelerde Kariyer başlığıyla sahneye çıkan Psikolog Duygu Başak Gürtekin, hastanelerde çalışacak psikologların nelere dikkat etmesi gerektiğini ve bu sürecin nasıl ilerlediğini aktardı. Panelimizin son konuşmacısı Bar Psikoloğu Ferhat Aydın ise, insanla iç içe olan Psikoloji alanının farklı fikir ve mekânlar vesilesiyle yeniden değerlendirilebileceğini Kendi Kariyerini Kendin Yarat sunumunda öğrencilerimizle paylaştı.

Dünya Psikologlar Günü’nde düzenlenen panelimiz, Proje ve Araştırma Kulübü üyelerinin Doç. Dr. Gaye Saltukoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Melek Astar’la çekildikleri hatıra fotoğrafıyla sona erdi.