Sağlık Sektöründe Biyomedikal Mühendisinin Rolü: Başımıza icat çıkartın

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Sektöründe Biyomedikal Mühendisinin Rolü seminerimiz 21 Mart 2018 Çarşamba günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Konuşmacı Hüseyin Sarpkaya sunumuna biyomedikal mühendisliğinin tanımı ile başladı. Sağlık sektöründe biyomedikal mühendisliğinin öneminden bahseden Sarpkaya, “Hastane ortamında bulunan cihazlardan sizler sorumlu olacaksınız. Bunun için bu ortamda bulunan cihazları iyi bilmeniz ve iyi anlamanız gerekiyor” dedi. Sunumunda tıp bilişimi, klinik mühendislik ve robotik cerrahiden de bahsederek öğrencilerimizin farklı alanlarda da iş sahibi olabileceklerine vurgu yaptı. Sağlık sektöründe iyi analizler yaparak yeni cihazların icatları konusunda öğrencilerimizi düşünmeye yönlendiren Sarpkaya, “Araştırmaktan vazgeçmeyin. Farklı alanları keşfedin ve yeni buluşlara yönelin. Başımıza icat çıkartın” dedi.

Seminerimiz  Biyomedikal Teknolojiler Kulübü Başkanı Ali Rıza Güngör’ün hediye takdimi ile sona erdi.