Sanatın Cam Hali: Cam Ocağı Vakfı’ndaydık
29 Aralık 2016

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü ve Geleneksel Sanatlar Kulübü işbirliği ile Cam Ocağı Vakfı’nı ziyaret ettik.

Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı cam sanat merkezi olarak anılan ve camın ülkemizde kabul gören temel sanat dallarından biri olmasını sağlamak amacıyla kurulan Cam Ocağı Vakfı’na düzenlenen iş sahası gezisinde, cam üfleme ve boncuk atölyelerini görme ve cam üretimini yakından izleme fırsatı bulduk.

Üfleme atölyesinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında camın ham maddesi ve özelliklerinden, fırınlanma ve soğuma tekniklerine dair bilgi edindik. Cam sanatkârlarının çalışmalarını canlı olarak izlediğimiz ve sanatkârlara sorular yönelttiğimiz gezimizde; dekorasyon ürünlerinden bijuteri ürünlerine varıncaya kadar cam ile tasarlanabilecek tüm ürünleri görme, ham maddelerini ve yapılış biçimlerini öğrenme imkanı da bulduk.

Öğrencilerimize farklı bir bakış açısı katan iş sahası gezimizin sonunda ise; bünyesinde çağdaş cam sanatından örneklerin yer aldığı cam koleksiyonlarının bulunduğu sergiyi gezerek satışa sunulan ürünleri inceledik.