“Siz Kendinizi Nerde Görmek İstiyorsanız Ordasınız.”

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizle 11 Nisan 2019 tarihinde Dünya Göz Hastanesi’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Biyomedikal Teknolojiler Kulübü işbirliği ile düzenlenen, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu ve Doç. Dr. Haydar Özkan eşliğinde başlayan gezimizde ilk olarak Biyomedikal Direktörü Zekeriya Gedik hazırlamış olduğu sunum ile konuşmasına başladı.

Biyomedikal’in tanımı ile sunumuna başlayan Gedik, kalibrasyon, zimmet, demo, JCI gibi terimlerin açıklamasını ve kullanım alanlarını, kalite koordinatörlüğü biriminin yetki ve sorumluluklarını detaylıca anlattı. 

Sunumuna devam eden Gedik,” Okul bittikten sonra sizi çok çetin bir savaş bekliyor. Bu yüzden emek olmadan hedefe ulaşamazsınız.”diyerek cümlelerine biyomedikal’in hangi birimlerle iç içe olduğundan bahsetti. Sınırların çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Gedik,” cihazların denetimini yaparken eğitim aldığınız gibi yapın, bilmediğiniz cihazı tamir etmeye çalışmayın, cihaza ilk müdahaleyi siz yapın ve sonrasında firmaya yönlendirin.”dedi. Alınan eğitim dışında kişinin kendisini geliştirmesi konusunda fikirler vererek, “herkesten bir adım önde olmak istiyorsanız artılarınızın olması lazım” diyerek öğrencilerimize farklı etkinliklere de dahil olmalarını önerdi.

Cihaz alımı yapılırken dikkat edilmesi gereken kriterlerden ve diğer departmanlarla olan iletişimlerini anlatan Gedik,” Ego yapmayın, birbirinize danışın, biyomedikal departmanın her departmanla bir iletişimi olmalı.”dedi. Son olarak öğrencilerimize tavsiyelerde bulunarak,” yabancı dilinizi mutlaka geliştirin ve hatta ikinci bir yabancı dil öğrenin.” diyerek sunumuna, “siz kendinizi nerde görmek istiyorsanız ordasınız.” sözleriyle son verdi. Sunum sonrasında Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu, Zekeriya Gedik’e hediye takdim etti.

Hazırlamış oldukları ikramlar eşliğinde öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılmasının ardından, iş geliştirme uzmanı Ayşe Dündar ve marmara bölgesi grup biyomedikal bölge sorumlusu Özerk Erdoğan rehberliğinde hastane binasını gezen öğrencilerimiz burada bulunan cihazları görerek işlevleri konusunda detaylı bilgiler aldı. Yetkililerin öğrencilerimizin sorularının cevaplandırmasının ardından gezimiz sona erdi.