Taraklı’nın Tarihi Dokusunu ve Restorasyon Çalışmalarını İnceledik
30 Aralık 2015

Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu, Mimari Restorasyon Programı ve Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Taraklı İş Sahası ve İnceleme Gezisi 21 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Lütfi Yazıcıoğlu ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Kaya yönetiminde, Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Eğitim ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Yağmur Özek’in organizasyonunda gerçekleştirilen iş sahası ve inceleme gezimize Mimari Restorasyon Programı’ndan 22 öğrencimiz katıldı.

Taraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şahin Akı’nın Taraklı tarihi ve restorasyon çalışmaları sunumuyla başlayan gezimiz, Tarihi Hisar Konağı’nda yediğimiz yöresel lezzetler ile hazırlanan öğle yemeği ile renklendi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’ın da katılım sağladığı yemeğin ardından sırasıyla Hacı Atıf Hanı, Kültür Evi, Kadirler ve Çakılar Konağı, Yunus Paşa Camisi ve Hamamı, Hattat Saim Özel Konağı, Hacı Haşim Ağa Konağı (Fenerli Ev), Rüştiye Mektebi, Hacı Rıfatlar Konağı ve 700 yıllık Çınar Ağacı ziyaret edildi.

Taraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şahin AKI’nın restorasyon çalışmalarını detaylıca anlattığı, Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Lütfi Yazıcıoğlu, Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hüseyin Kaya, Öğretim Görevlisi Murat Selçuk Ayık ve Uzman Sibel Çolak’ın katıldığı gezimizde öğrencilerimiz beldenin restorasyon çalışmalarına dair ayrıntılı bilgiler alarak gezimizden mutlu bir şekilde ayrıldılar.

İş sahası gezilerimiz üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz için fakülte ve kulüplerimiz işbirliğiyle devam edecektir.