Teknopark İstanbul’da Kariyer Etkinlikleri Üzerine

Merkez olarak işbirliklerimizi güçlendirmek ve öğrencilerimize farklı alanlar açmak için yaptığımız toplantılardan bir yenisi için 19 Ocak Perşembe günü Teknopark İstanbul’daydık.

Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Nuray Tanış, Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Murat Can Kabakçıoğlu ve Kurumsal İletişim Uzmanı Yunus Emre Dede ile yapılan toplantıya Merkez Müdürümüz Soner Örnekol ve ekip olarak katıldık. Üniversitemiz ve Merkezimizle ilgili bilgilendirmemiz sonrası Teknopark İstanbul’un misyonu, vizyonu ve çalışmaları üzerine ayrıntılı bilgiler edindik. Olası işbirliğimiz kapsamında özellikle Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği ve Grafik Tasarım bölümü öğrencilerimiz için gerçekleştirilebilecek tekno tur, tekno staj ve Merkez olarak katılabileceğimiz Teknopark İstanbul Kariyer Günleri üzerine konuştuk. Toplantı sonunda Üniversitemiz adına Teknopark İstanbul Özel Kalem Müdürü Özkan Can'a hediyemizi takdim ettik. Sonrasında ise Yunus Emre Dede ve Murat Can Kabakçıoğlu eşliğinde kurumda kısa bir tur yaparak çalışmaların yapıldığı mekanları, kuluçka merkezini ve inovatif ürünleri görme imkanı bulduk.

 

Teknopark İstanbul Hakkında

4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na uygun olarak kurulan Teknopark İstanbul A.Ş.’nin ana görevi, Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) odaklı faaliyetlere uygun bir eko sistem oluşturmaktır. Ülkemize stratejik ekonomik yarar sağlayacak Ar-Ge birimlerinin oluşturulması amacıyla gerekli fiziki alt yapıların inşa edilmesi, inşa etmek isteyenlere gerekli hizmetlerin sunulması, teknoparkın yerel ve ulusal sanayi ile entegrasyonu, teknolojik, ekonomik ve sosyal yararlar sağlayan her türlü oluşum ve etkinliklerin düzenli bir şekilde sürdürülmesi çalışmalarını yürütür. Savunma Sanayii, Havacılık ve Uzay, Denizcilik, İleri Elektronik, Enerji, Sağlık Bilimleri, İleri Malzeme ve Endüstriyel Yazılım Teknolojileri kurumun odak teknoloji alanlarıdır.