Üniversitedeyken staj yapın
26 Aralık 2019

Kariyer Merkezi ve Mezunlar Derneği kapsamında gerçekleştirilen mezun ziyaretlerimizin bu haftaki durağı Roza Hukuk & Danışmanlık bürosuydu. Hukuk Fakültesi mezunlarımız Ozan Can FİDAN ve Recep ÇILĞASIT’ı ziyaret ettik.

Üniversitedeyken Staj Yapın​

Ozan Can Fidan, öğrencilerimize “Üniversitede eğitim görüyorken gönüllü staj yapmalarının çok önemli olduğunu ve kendisinin üniversite zamanında staj yapmadığı için pişmanlık duyduğunu ve bu tecrübeyi ne kadar erken edinirsek ileride avukatlık mesleğinde erken tecrübe sahibi oluruz.” dedi.

Avukatlık stajını yaptığı dönemde genel hukuk davalarıyla ilgilendiğini, staj döneminin teorik bilgiyi pratikte kullanmak için çok önemli bir tecrübe olduğunu ve dilekçe yazımının hukuk alanında çok önemli olduğunun altını çizdi.

Pratik eğitimin önemi

Recep ÇILĞASIT, pratik eğitimin üniversitede daha fazla olması gerektiğini ve öğrenime devam ediyorken sanal mahkeme gibi uygulamaların yapılması gerektiğini söyleyerek hukuk alanında çalışmak isteyen öğrencilerimize sosyal ilişkilerini güçlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Daha güzel dilekçeler yazmak için kurumsal ofislerde stajı öneren mezunumuz, kendi hukuk bürolarını kurmak isteyen öğrencilere daha küçük bürolarda stajlarını yapmalarının daha iyi olacağını söyledi.

Networkünüzü geliştirin

Fidan, Hukuk bürosu açtıkları zamanları anlatırken yaşadıkları zorlukları ve süreci anlattı. Sektörde networkün çok önemli olduğunu üniversitede öğrenime devam ediyorken networkünün arttığını söyledi.

Üniversitede verilen teorik eğitimden çok memnun olduğunu ve bu şekilde devam ederse üniversitenin çok daha iyi yerlere geleceğini söyleyerek sözlerine son verdi.