1915 Çanakkale Köprüsü: Dünya’nın en uzun köprüsünü inceledik

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı ve İnşaat Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle 12 Nisan 2018 Çarşamba günü 1915 Çanakkale Köprüsü’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Gezimizin başlangıcında, Karayolları Genel Müdürlüğü Asma Köprü Şefi Kemal Çetin öğrencilerimize proje detaylarını aktardı. Asma köprüyü meydana getiren ana yapılar olan keson temel, kule detayları, ana kablo ve kedi yolu ile ilgili detaylara değindi. Yapılan sunum sonrası öğrencilerimiz, şantiye sahasında, deniz kenarında üretilen özel betonları ve bu betonların uzun süreli döküm sürecini uygulamalı olarak gözlemledi.

1915 Çanakkale Köprüsü şantiye sahasını ziyaret eden ilk inşaat mühendisi grubu olan öğrencilerimize Karayolları Genel Müdürlüğü adına teşekkür edildi. Öğrencilerimizin soruları ardından iş sahası gezimiz sona erdi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü

1915 Çanakkale Köprüsü, hem bölge hem de ülke ekonomisi ve turizmi açısından büyük faydalar sağlayacaktır. Köprünün toplam uzunluğunun 2023 metre orta açıklık, 770'er metre yan açıklık, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle 4 bin 608 metreyi bulması öngörülüyor.