Biyomedikal Mühendisliği Öğrencilerimiz ile İstanbul Health Expo 3. Medikal Cihaz Fuarı’ndaydık

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Teknolojiler Kulübü ve Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Health Expo 3. Medikal Cihaz Fuarı gezisi, 21 Ekim 2015 Çarşamba günü gerçekleşti. CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılan iş sahası gezisine, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avni Morgül, Araştırma Görevlisi Osman Semih Kayhan, Araştırma Görevlisi Mahmud Esad Arar ve Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz katıldı.

Üçüncüsü düzenlenen Health Expo Medikal Cihaz Fuarı’nda öğrencilerimiz firma yetkilileri ile tanışarak, mesleki hayatlarında kullanacakları cihazları tanıma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz cihazların hangi alanlarda kullanıldığını, insan hayatındaki önemini ve nasıl kullanılması gerektiğini öğrenirken, merak ettikleri sorulara da cevap bulmuş oldular.

Yaklaşık iki saat süren fuar gezimizde, biz de Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi olarak tanıştığımız firma yetkilileri ile iş sahası gezisi ve staj imkanları üzerine sohbet ederek seminer sözü aldık. Öğretim üyelerimiz firma yetkilileri ile ortak araştırma ve çalışma alanları üzerinde görüştüler. Çeşitli işbirliği alanları ortaya konuldu ve ilerde detaylı olarak görüşülmesine karar verildi.

Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanı sıra iş sahasını yakından tanıma ve çalışma koşulları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldukları seminer ve iş sahası gezilerimiz sene içerisinde de tüm hızıyla devam edecek.