Biyomedikal Sektöründe İnsan Hayatı Çok Önemli

Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla röportaj yaptığımız Başarı Hastanesi Biyomedikal Koordinatörü Fatih Türkyılmaz, biyomedikal sektöründe insan hayatının önemine dikkat çekti.

Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi tarafından tasarlanan Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla yaptığımız röportaj serimiz bu hafta Başarı Hastanesi Biyomedikal Koordinatörü Fatih Türkyılmaz ile Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Biyomedikal bölümünü bilinçli bir şekilde seçtiğini belirten Türkyılmaz bölümüyle ilgili düşüncelerini “Lise dönemimden bu yana takip ettiğim ve merak ettiğim bir bölümdü. İnsanlığa faydalı olabileceğini düşündüm ve tercih ettiğime hiç pişman olmadım” sözleriyle ifade etti.

Biyomedikal sektörünün sürekli geliştiğinden bahseden Türkyılmaz, “Mezun olmadan önce öğrencilerin tıbbi süreçleri takip etmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra anatomi, fizyoloji, biyokimya derslerinin üzerine düşmeleri ve kendilerini elektronik alt yapıya hazırlamaları onlar için faydalı olacaktır” dedi. İşe alım süreçlerinde sektörün eğitim kökenli kişileri tercih ettiğine dikkat çekerek “Elektronik alanına hakimiyet ve pratik zeka bu sektör için çok önemli. Bu yüzden öğrenci arkadaşlarımız eğitimlerine aksatmadan devam etmeli, teknolojiden faydalanarak sürekli araştırma yapmalı ve bir an önce uygulamaya geçmeliler” tavsiyesinde bulundu.

Biyomedikal sektörünün insan hayatıyla iç içe olduğunu önemle belirten Türkyılmaz, “Biyomedikal sektörü zor bir sektördür. Hekimlerin yaşamış olduğu stresi biyomedikal sorumlusu da yaşar. Bu nedenle sektöre adım atacak öğrencileri, insan hayatına değer katmak için önemli günlerin beklediğini söyleyebilirim” diyerek röportajımıza son verdi.

Üniversitemiz bölümlerine uygun olarak belirlenen önemli firma ve kurumların yetkilileriyle yapılacak röportajlarımız periyodik olarak devam edecektir.

 

Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız