Boğazın Yeni İncisini Yerinde İnceledik
12 Kasım 2015

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi,  iş sahası gezileri kapsamında İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı ve İnşaat Kulübü ile Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle organize edilen gezide, boğazın yeni incisi 3. köprü inşaatı geleceğin mühendisleri tarafından incelendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın yönetim ve rehberliğinde, Yapı ve İnşaat Kulubü Başkanı Ozan Dursun Erdem, Başkan Vekilleri Ömer Yasir Karadeniz, Muhammed Şükrü Yavaş  ve Kariyer Merkezi  Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen’in  organizasyonunda gerçekleştirilen gezimize Mühendislik Fakültesi Yapı ve İnşaat Kulübü çatısı altındaki İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerimizden 30 kişilik bir grup katıldı.

Asma Köprü Şefi İnşaat Mühendisi Cevat Alim’in sunumuyla başlayan gezimiz öğrencilerimizin soru ve cevaplarıyla devam etti. Çoğunluğu Türk mühendislerinden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek,yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü olacak 3.Boğaz Köprüsü üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçeceğini belirten Alim, gerek estetik gerekse teknik özellikleriyle dünyanın sayılı köprüleri arasında yer alacağını söyledi. İnşaat sahasındaki yapı çalışmalarının incelenmesinden sonra gezimiz sona erdi.

Öğrencilerimizin teorik eğitimleri yanında pratik iş sahasında karşılaşacakları iş koşulları hakkında daha yakından bilgi edinmeleri ve tecrübelerinin artması amacıyla düzenlenen  Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş sahası gezileri, üniversitemizdeki tüm öğrencilerimiz için fakülte ve kulüplerimiz işbirliğiyle devam edecektir.