Bildiğimiz Eğitimi Değiştiren 10 Trend” Adlı Seminer Gerçekleşti

“Bildiğimiz Eğitimi Değiştiren 10 Trend” Adlı Seminer Gerçekleşti”

Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Kariyer Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Bildiğimiz Eğitimi Değiştiren 10 Trend” adlı seminerimiz 25 Ekim Cuma günü Üsküdar Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Kariyer Merkezi Müdürü Soner ÖRNEKOL, “Avrupa Politika Strateji Merkezi 2017 10 Trends Transforming Education As We Know It” raporu çevirisinden uyarlanan sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda gençlerin önümüzdeki yıllarda karşılarına çıkabilecek toplumsal ve teknolojik gelişmeler ekseninde gerçekleşebilecek değişimlere yönelik farkındalıklarını artıracak analizler sunuldu. AB özelinde ve Türkiye’deki gelişmelerle kıyaslanan Okulöncesi Eğitim, Makine Öğrenmesi, Üniversite – Sanayi İşbirliği, Hayatboyu Öğrenme konularını içeren sunumda gençlerin gelecekte mesleklerindeki değişimlere nasıl ayak uydurabilecekleri, hangi konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiği ve bu değişimlerin Türkiye’de hangi toplumsal yaklaşımları etkileyeceği konuları üzerinde durulmuştur.