Biyomedikal Sektöründe Belgelendirme Süreçleri

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Biyomedikal Teknolojilerinde Kalite ve Standartlar Seminerimiz 12 Nisan Perşembe günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Konuşmacı Yasemin Karadana, biyomedikal sektöründe çalışan kişilerin karşısına çıkabilecek belgelendirme süreçlerinden bahsetti. Ülkemizde yerli üretim yapılması durumunda yerli malı belgesine sahip olmanın avantajı, başvuru evrakları, hangi durumlarda başvurulabileceği ve imalat reçetesi oluşturma süreçlerini anlatan Karadana, hizmet yeterlilik belgesinin hizmet veren ve alan için avantajını ve neden alınması gerektiğini örnekler üzerinden anlattı.

CE işaretinin anlamı, tüm ürünler için alınmasının gerekliliği, ISO 9001:2008 ve ISO 13485 tıbbi malzemeleri kapsayan standartlar konularına da değinerek öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.