Dr. Çiğdem Yavuz Seminerler Dizisi Başladı

Kariyer Merkezi, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Dr. Çiğdem Yavuz Seminerleri’nin ilki “Bilgi Kaynağı Olan İnsanı Tanıma Yolları; Anatomi ve Fizyoloji” başlığıyla 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Seminer konularının ders içerikleriyle uyumu ve bu noktadaki öneminden bahseden Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu konuşmasının ardından sözü Dr. Çiğdem Yavuz’a bıraktı.

Seminere insan vücudunun basit fonksiyonlarının tanımı ile başlayan Yavuz, anatomi, fizyoloji, organların özellikleri ve fonksiyonları konularını görsel verilerle hazırladığı sunumuyla anlattı. Hücre fizyolojisinden başlayarak vücuttaki tüm sistemleri anlatan Yavuz, sinir endokrin, kas solunum kardiyovasküler, lenfatik ve üriner gibi örnekler ile sunumunu tamamladı.

Biyomedikal mühendisliği sektörünün farklı alanlarını tanıma fırsatının sunulduğu tecrübe aktarım seminerimiz öğrencilerimizin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.