Eğitime devam ediyorken kendinizi geliştirin
11 Aralık 2019

Kariyer Merkezi ve Mezunlar Derneği kapsamında gerçekleştirilen Mezun Ziyaretlerimizin ikincisini hukuk bürolarını kuran Hukuk Fakültesi mezunlarımız Bünyamin Furkan GÜLLÜ ve Merve ŞENTÜRK ile 5 Aralık 2019 Perşembe günü gerçekleştirdik.

Dilekçe hakimiyeti ve yazımı mesleğin en önemli becerilerinden biri

Mezunumuz Merve ŞENTÜRK, Üniversitede dilekçe eğitiminin çok önemli olduğunu söyleyerek staj yaptığı zamanda çalıştığı hukuk bürosunun sahibinin dilekçe yazımına hakimiyeti üzerine hangi üniversiteden mezun olduğunu sorduğunu belirtti. “Yazdığınız dilekçenin anlaşılır olması, terminolojiye hakimiyet mesleğinizde sizin etiketinizi belli etmektedir.” diyen Şentürk, hukuk eğitiminde özellikle bu derslere çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Yabancı dile hakimiyet çok önemli

Mezunumuz Bünyamin Furkan GÜLLÜ, Hukuk alanında teorik bilginin çok önemli olduğunu söyleyerek sürekli okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Avukat olarak kariyer planlamak isteyen mezunlarımıza tavsiye olması açısından sektörde Almanca, İngilizce, Fransızca gibi yabancı dillerin çok önemli olduğunu söyleyerek üniversitede eğitim alıyorken yabancı dillerini geliştirmelerini söyledi. Yabancı dil bilmenin hukuki anlamda bakış açılarını çok geliştireceğini, yurtdışındaki müvekkillerden gelen talepleri karşılayabileceklerini ve bunun da mesleki gelişim açısından çok fayda sağlayacağını belirttiler.

Avukatlık mesleğinde sürekli gelişim çok önemli

“Avukatlık mesleğinde karakteriniz ve kendinizi nasıl gösterdiğiniz çok önemli” diyerek sosyal ilişkilerin ceza hukukunda önemli olduğunu söyleyerek eğitime devam ediyorken kendilerini geliştirmelerini ve hukuk alanıyla ilgili yayınlanan kitapları, sıklıkla güncellenen mevzuatı sürekli takip etmeleri gerektiğini, yasaların mantığını iyi kavrayarak mesleklerinde daha başarılı olacaklarını belirten mezunlarımız “avukatlık sürekli bir gelişim sürecidir ve eğitim hiçbir zaman bitmemektedir.” Dediler.

Hukuk bürolarını açan mezunlarımız, ilk süreçte çevrelerinden çok fazla destek görmemelerine rağmen hukuk bürosunu açtıklarını söyleyerek hukuk bürosu açmayı düşünen öğrenci ve mezunlarımıza networklerini geliştirmeleri, çevrelerindeki örnek davaları takip etmeleri gerektiği, staj yapacakları yerin ilerde seçecekleri alanlarını çok etkilediğini ve güncel gelişmelere göre yeni çıkacak hukuki durumları iyi takip etmeleri gerektiğini belirttiler.

Mezunlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.