FSMVÜ İçin Anlatıyor Deneyimlerimizi Paylaşıyoruz
29 Eylül 2016

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin, halihazırda öğrenim gören kişilerin ve yeni mezunların; üniversite, meslek ve alan seçimi, şirketler ve iş hayatı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan anlatsin.com, şimdilerde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi için anlatıyor! İşbirliğimizin detayları haberimizde…

Geçtiğimiz aylarda Ekonomist Dergisi tarafından yayınlanan “Girişimcisi 30 yaşın altında olan 20 start-up” başlıklı bir haber ile keşfettik onları. Sargın Erdoğan, Eril Gün Ezerel ve Tuğberk Kılıç tarafından deneyim paylaşımı sağlayabilmek adına kurulan anlatsin.com kısa süre içinde ilgi odağı olmuş, onlarca üniversite, yüzlerce öğrenci ve bir o kadar uzmanın video ve yazılı yorumlarını eklemesi ile online bir deneyim merkezi haline gelmişti. Kendilerini daha yakından tanımak istedik ve Kurucu Ortak Sargın Erdoğan ile Topluluk Yöneticisi Yağmur Tulga’yı merkezimizde misafir ettik.

“Neden ABC Üniversitesi?”, “Beğendiğiniz yanları neler?” ve  “Yeni başlayacaklar için tavsiyeler” gibi sorularla, tercih dönemi ve sonrasında öğrenciler için faydalı bilgileri ortak bir çatı altında sunan anlatsin.com, üniversiteyi ve üniversite yaşamını tanıttığı gibi, bölüm öğrencilerine bölümlerini tanıtma, bölümlerinin diğer üniversitedeki bölümlerden farklılıklarını ve kazanımlarını anlatma fırsatı sunuyor. Ayrıca üniversite bünyesinde yer alan öğrenci kulüpleri de “öğrenci kulüpleri” sekmesi için anlatım yaparak, faaliyetlerinden bahsedebiliyor ve kendilerini tanıtabiliyor. Böylelikle üniversitemizi tercih edecek olan adaylar; kulüpleri, bölümleri ve üniversitedeki yaşamı gerçek örnekler ve anlatımlar ile tanımış oluyor.

Meslekler, bölümler ve şirketlerin de anlatıldığı platformda mezunlar da başarı hikayelerini okuyabilme ve videolarını izleyebilme şansı bulurken, halihazırda öğrenci olan ziyaretçiler de “Mezun olunca nerede çalışacağım?”, “Bu şirketlerde çalışanlar kimdir, ne iş yaparlar?” gibi sorularla hazırlanmış anlatımları izleyebiliyor ve okuyabiliyor.

 

Biz Neler Yapacağız?

  • fsmvu.anlatsin.com üzerinden öğrencilerimiz ve mezunlarımız deneyimlerini paylaşabilecek.
  • Deneyim sahipleri anlattıkça “bölümler” sekmesi oluşacak ve üniversitemizi tercih etmek isteyen adaylar, ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin deneyimlerini okuyarak bölümün öğrenci ve mezunlara sağladığı katkıları görebilecek.
  • “Öğrenci Kulüpleri” sekmesi de kulüp üyeleri anlattıkça aktif olacak ve ilgili sekmede kulübün logosu ve ismi kullanılarak bir nevi tanıtımı yapılacak.
  • “Öğrenci Kulüpleri” sekmesinde kulübe üye olmak isteyen öğrenciler; kulübün faaliyetleri, gerçekleştirilen etkinlikler, üyelerin kazanımları ve motivasyon kaynakları hakkında bilgi sahibi olabilecek.
  • İlerleyen dönemlerde yeni sorular, tercih döneminde üniversitemiz tarafından kaydedilen videolar ve röportajlar da fsmvu.anlatsin.com üzerinde yerini alacak.