Gmk Semineri: Grafik Tasarımın A,B,C’si
30 Aralık 2015

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ve Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen GMK Semineri 23 Aralık Çarşamba günü Üniversitemizin Kandilli Yerleşkemiz’de gerçekleşti.

Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Aykut ÖZBAY’ın yönetiminde ve Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda TÜRKYILMAZ’ın organizasyonunda düzenlenen seminerimize konuşmacı olarak Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman TÜLÜ ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Üyesi Tasarımcı Sayın Volkan ÖLMEZ katıldı.

Seminerimiz, tasarımlarıyla ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödüller kazanan Volkan ÖLMEZ’in sunumuyla başladı. Genç tasarımcı, grafik tasarım dünyasına girişi, bu alandaki çalışmaları ve öğrencilerimizin geçeceği yolları anlattığı sunumunu ödül aldığı tasarım çalışmaları ve bu çalışmaların hikayelerini paylaşarak renklendirdi.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) Yönetim Kurulu Üyesi Osman TÜLÜ ise özellikle fontların Türkçeleştirilmesinde ehil olmayan kişilerin yaptığı hatalar sonucunda yazı tiplerinin kerninglerinin yok edilmesi konusuna dikkat çekmek amacıyla hazırladığı “Tipografi Tabletleri” çalışmasının içeriğini öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları konuşmacılarımıza yönelterek doyurucu cevaplar aldılar.

Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Aykut ÖZBAY,
Öğrt. Gör. Yrd. Doç. Dr. Ülkü GEZER, Öğrt. Gör. Mustafa EREN ve Arş. Gör. Amine Refika ZEDELİ’nin katıldığı seminerimizde ÖLMEZ ve TÜLÜ’ye hediyelerini Bölüm Başkanı sayın ÖZBAY takdim etti. Seminer sonunda hazırlanan ikramda konuşmacılarımız, bölüm hocalarımız, öğrencilerimiz ve etkinliğe katılan davetliler sohbet etme imkanı buldular.