Genç Hukukçulara Kariyer Planlama Tekniklerini Anlattık

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi işbirliğiyle Kariyer Planlama, CV ve Mülakat Teknikleri Semineri 1 Mart Salı günü Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği seminerde, eğitimleri boyunca her yıl yapmaları gerekenler, hedef belirleme, mülakatta dikkat edilecek hususlar, CV hazırlamada doğru bilinen yanlışlar tüyolarının anlatılmasının ardından telefon ve yüz yüze mülakat provaları ile renklendi.

Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Genel Koordinatörü Soner Örnekol ve Eğitim Koordinatörü Yağmur Özek’in gerçekleştirdiği sunumda kendini tanıma, kariyer planlama, iş hayatına hazırlık, sosyal medya, iş bulmada etkili yöntemler, CV hazırlama, mülakata hazırlık, başarılı görüşme faktörleri, iş hayatı ve iş hayatında kuşak farkı gibi konulara değinildi.

Öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği seminerimiz, telefonda mülakat ve yüz yüze mülakat provası ile renklendi. Mülakat provalarında arkadaşlarını dikkatle dinleyen genç hukukçularımız, mülakat sonrası birbirlerini eleştirerek işe alım için doğru teknikleri bulmaya çalıştı. Seminerde Üniversitemizin tüm bölümleri ile istişareler sonucunda oluşturulan ve içeriğinde kariyer planlama, iş hayatına hazırlık ve üniversitemiz bölümlerine ait bilgilerin de yer aldığı Kariyer Gelişim Rehberimiz de öğrencilerimize dağıtıldı. 

Kariyer yolculuğuna ışık tutma amacıyla gerçekleştirdiğimiz Kariyer Planlama, CV ve Mülakat Teknikleri Seminerlerimiz tüm fakülte ve yerleşkelerimizde devam edecek.