Grafik Tasarım Öğrencilerimizle Kreatif Çalışmaların Merkezi TBWA/Istanbul’daydık

Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen TBWA/Istanbul Ajansı İş Sahası Gezisi 17 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Grafik Tasarım bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer ve Arş. Gör. Amine R. Zedeli yönetiminde, Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz organizasyonunda gerçekleştirilen gezimize Grafik Tasarım 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizden 21 kişilik grup katıldı.

Öğrencilerimiz için ayrılan alanda Kreatif Grup Başkanı Orkun Önal ve Grafik Yöneticisi Hakan Tahan, TBWA/Istanbul reklam ajansının sistemini ve birimlerini kısaca anlattı. Reklam ajansında işin müşteriden alınmasından baskı aşamasına kadar devam eden sürecinden bahsettiler. Önal, iş süreçlerinin işleyişini, müşteriyle irtibata geçen müşteri temsilcisinin gerekli brief’i kreatif ekibe vererek müşterinin istekleri doğrultusunda çalışmalar hazırladıkları, müşteri çalışmayı onayladıktan sonra oluşturulan tasarımın grafik tasarım bölümü ile paylaşılarak çeşitli mecralarda yayınlanabilmesi için gerekli teknik çözümlerin gerçekleştirildiği ve çalışmanın son haliyle matbaaya gönderildiği şeklinde özetledi.

Öğrencilerimizin sorularıyla devam eden sohbetimizde Orkun Bey ayrıca kreatif ekibi düşünsel anlamda beslemesi için oluşturulan Nabz'dan bahsetti. Nabz sistemi içerisinde gün içerisinde gerçek zamanlı akışa göre gelen brief’e müdahale etme fırsatı oluşabildiğinden bahsetti.

Sohbetimizin sonunda Yrd. Doç Dr. Ülkü Gezer ve Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz, Kreatif Grup Başkanı Orkun Önal ve Grafik Yöneticisi Hakan Tahan’a Güzel Sanatlar Fakültesi Ebru Atölyesinde üretilen bir tabloyu hediye ettiler. Gezimiz TBWA/Istanbul Halkla ilişkiler Sorumlusu Merve Tekin’in öğrencilerimize ajansı gezdirmesiyle sona erdi.