Gün Avukatlık Bürosu’nda Mesleki Paylaşım Üzerine

Hukuk Fakültesi ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Gün Avukatlık Bürosu İş Sahası Gezisi 14 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz ile Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz’ın katıldığı gezimizde Gün Avukatlık Bürosu Ortak Avukatı Hande Hançer bizlere eşlik etti.

Öğrencilerimiz için hazırlanan salonda seminer veren Av. Hande Hançer, Türkiye’nin en eski ve en büyüklerinden biri olan, aynı zamanda uluslararası alanda önde gelen avukatlık bürolarından biri olarak bilinen Gün Avukatlık Bürosu’nun merkezinin İstanbul’da olduğunu, Ankara, İzmir ve Türkiye’nin diğer önemli ticari merkezlerindeki bürolarıyla da hizmet verdiklerini anlattı.

Sohbet havasında ilerleyen seminerde Av. Hande Hançer mesleğini nasıl seçtiği, Gün Avukatlık Bürosu’na nasıl başladığı ve hangi iş süreçlerinden geçtiği konusunda tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Soru-cevap şeklinde devam eden sohbetimizde, büronun işleyişi ve staj hakkında detaylı bilgi vererek, stajyer seçimlerinde not ortalamasının dışında fikir üretebilen, verilen işi hevesle yapabilen, ileriye dönük planları olan ve iyi derecede İngilizce bilgisine sahip kişilere öncelik verdiklerini belirtti. Son olarak öğrencilerimize Nisan ayının sonuna kadar özgeçmişlerini revize edip staj konusunda başvuru yapmalarını tavsiye eden Av. Hançer, kriterlere bağlı kalmadan içinde bulundukları duruma uygun arkadaşlar aradıklarının da altını çizdi.