Hakimlik Akademisi semineri gerçekleşti.

İdeal Hukuk Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Hakimlik Akademisi semineri 17 Nisan Çarşamba günü  Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Hakimlik Akademisi kurucusu Erhan Kaya ve Adli Yargı Hakim Adayı Mehmet Ramazan Karagöz kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında ilk olarak öğrencilerimize genel olarak hakimlik/savcılık sınavı hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkemizde Hukuk Fakültelerinin sayılarının artması ve baroya kayıtlı avukatların sayısının artması, hakim-savcılığa yöneliminin de artmasına neden olduğundan bahsetti. Adli-idari yargı sınav içeriğinden bahseden Kaya, sınav sonrasında karşılaşacakları mülakatta geçen süreçleri detaylıca anlatarak öğrencilerimize yol gösterdi.

Hakimlik/Savcılık meslekleri ve staj süreçleri hakkında detaylı bilgilendirme yapan Karagöz, süreçle ilgili örnekler verdi.

Son olarak öğrencilerin sorularının cevaplandırmasının ardından seminerimiz sona erdi.