''Hayallerinizin peşinden koşun ve üniversite yıllarını iyi değerlendirin''
15 Kasım 2016

Avukat ve Müzisyen Ahmet Selim Gündoğan, vize sınavlarından önce öğrencilerimizle bir araya geldi.

Vize dönemi geldi çattı, sınavlar başladı bile! Biz de Kariyer Merkezi olarak Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğiyle vize döneminden hemen önce motivasyon etkinliği olarak Avukat ve Müzisyen Ahmet Selim Gündoğan’ı Üniversitemize davet ettik.

Tüm öğrencilerimizin katılımına açık olan ve Haliç Yerleşkesi ana kantinde düzenlenen etkinliğimizde, Ahmet Selim Gündoğan’ın avukatlık serüveninden müzisyen kimliğine, sektörün ihtiyaçları ve dünya pazarlarının beklentilerine uzanan keyifli bir sohbet ve dinleti gerçekleştirdik.

“Çevre edinmek ve iletişim kurmak önemli”

Öğrencilik sıralarından başarıya giden yolu anılarıyla perçinleyerek anlatan Gündoğan, anlatımlarını şarkılarıyla renklendirdi. Günümüz ve geçmişten birçok bilinen eseri seslendiren Gündoğan, avukatlığın bir iletişim işi olduğunu ve birçok dava işini müzisyen kimliği ile aldığını anlattı: “Hocalarınızın anlattıkları önemli tabii, davayı bilgi olmadan çözemezsiniz. Ama bu iş daha ziyade çevre ve iletişim işi. Ben önce insanlara müziğimle hitap ediyor ve dikkatlerini çekiyorum. Sonrasında davalar kendiliğinden geliyor.”

Radyo 7’de radyo programı da yapan Gündoğan, öğrencilik zamanlarından da söz etti. “Evden okula, okuldan eve gidiyorsanız bildikleriniz bir işe yaramaz. Etkinliklere mutlaka katılın. Örneğin bir mühendislik öğrencisi X yapı firmasının sahibi ile nasıl tanışabilir ve iş bağlayabilir? Cevabı basit, fuarlara gidin! Firma sahibini göremeseniz bile işinize yarayacak biriyle muhakkak tanışırsınız. Mezun olmak güzel ama okuyor olmak çok daha güzel. Çünkü hayalleriniz var. Hayallerinizin peşinden koşun ve üniversite yıllarını iyi değerlendirin!”