İBB Gençlik Fuarı’nda Lise Öğrencileri ile Buluştuk
25 Mayıs 2016

Hayalimdeki Gelecek Seminerleri’nde son durağımız İBB Gençlik Fuarı oldu.

14-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği; Sivil Toplum Kuruluşları, Üniversiteler, Yayınevleri, Spor, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile 300’ün üzerinde katılımcının yer aldığı Türkiye’nin en büyük gençlik fuarı olma özelliğini taşıyan İBB Gençlik Fuarı’nda lise öğrencileri ile buluştuk.

Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü katkılarıyla Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü İsmail Öz’ün Gençlerle Söyleşi, Uluslararası Ofisin Erasmus + Eğitimi bilgilendirme seminerleriyle birlikte Kariyer Merkezi Genel Koordinatörü Soner Örnekol’un “Hayalimdeki Gelecek” seminerimizle katkıda bulunduğumuz İBB Gençlik Fuarında, lise öğrencilerinin meslek seçimlerinde kişisel yetenek ve becerilerini dikkate alarak mutlu bir geleceğe hazırlanmaları üzerinde durduk. Fuarı ziyaret eden lise öğrencilerinin katıldığı seminerimizde, meslek seçiminde dikkat edilecek hususlar, sınava hazırlık, kişisel yeteneklerin fark edilmesi, yetkinliklerin meslek seçimine etkisi ve üniversite hayatı başlıklarına yer verdik.

Öğrencilerin üniversitemiz ve kariyer planlama hakkındaki sorularına cevaplar bulduğu etkinliğimiz sonrasında öğrenciler Üniversitemiz standına uğrayarak bölümlerimiz hakkında ve Uluslararası Ofisimizin Erasmus vb. yurt dışı programları hakkında detaylı bilgi edindiler.