İş istiyorsanız aktif olmalısınız ve yılmamalısınız
13 Şubat 2020

Kariyer Merkezi mezun ziyaretleri kapsamında İslami İlimler Bölümü mezunumuz Rabia Aydoğdu’yu kameraman olarak çalıştığı Anadolu Ajansı Medya’da ziyaret ettik.

Sadece Üniversite ile Yetinmemeli

İslami İlimler denildiğinde ilk olarak insanların aklına öğretmen olmak geliyor. Aslında insanlar kendi kendilerini de geliştirebilirler. Benim sinemaya çok fazla ilgim vardı ve bununla ilgili sinema akademisi eğitimleri aldım. Kendimi bu alanda geliştirdim. Montaj programlarını çok merak ediyordum ve montaj yapmayı öğrendim sonra da devamı geldi. Kişi kendisini yetiştiremiyorsa öğretmen de olamaz. Üniversite sadece eğitim verir ve referans olur. Bununla yetinirseniz kendinizi geliştiremezsiniz.

İş İstiyorsanız Aktif Olmalısınız ve Yılmamalısınız

Sinemaya, montaja ve çekimlere duyduğum merak üzerinden almış olduğum eğitimlerle kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu merakımla birlikte bir gün Haykırış Belgeseli yönetmeni Tülay Gökçimen ile görüştüm. Bu işi öğrenmek istediğimi ve beni geliştirirlerse güzel işler yapabileceğimi söyledim. Bu iş için çabam ve isteğim tabi ki önümü açtı. Devlet destekli bir programla Amerika’da 1 yıl boyunca belgesel eğitimi almamı sağladı. Orada kendimi geliştirip geri döndüğümde Anadolu Ajansı Medya’da işe başladım.

İşinizi Severek Yaparsanız Zorlanmazsınız

Medya sektörü biraz yoğun ve yorucu bir sektör ama ben gerçekten çok isteyerek ve severek yapıyorum. Çünkü ilgi duyduğum bir alanda kendimi geliştirerek çalışıyorum ve bu yüzden mutluyum. Mezun olduğum bölümün işini yapmıyorum. Fakat bazen gelen haberler Arapça olabiliyorsa aldığım eğitimi az da olsa burada kullanabiliyorum. Medya sektöründe dönem dönem mesaiye kalabiliyoruz çok yoğun ya da bazen Pazar günleri de çalışabiliyoruz. Öğretmenlik mesleğinin rutinlerine göre bir iş hayatı düşünen kişiler bu mesleği kolay yapamazlar. Pişman mısın diye sorarsanız ben hiç pişman değilim çünkü sevdiğim işi yapıyorum.

İletişim Anlamında Hayat Tecrübesi Kazandım

İş hayatı bana çok şey kattı. Yaklaşık 1 yıl oldu burada çalışıyorum. Çok farklı kişiler ve kültürlerle iletişime geçtim. Dışarıdan bakıldığında İslami İlimler okuyan kişilerin daha içine kapanık iletişimi az kişiler gibi görünebiliyor. Ama iş hayatı ya da Üniversitede yapmış olduğumuz etkinlikler benim iletişimimi geliştirdi ve çevrem genişledi. Üniversite’de İslam Dünyası İletişim Kulüp üyesiydim. Aktifliğimi sağlayan en önemli etkenlerden birisi bu kulüp oldu. Arkadaşlarımla seminer geziler yapıyorduk. Sosyalleşen bilinçlenen bir grup olmaya çalışıyorduk. Yapmış olduğumuz etkinliklerde video ve fotoğraf çeken kişi yine ben oluyordum. Aslında bu sektöre olan ilgimi orada da gösteriyormuşum smiley

Üniversitemle İletişimim Hiç Kopmadı

Hocalarımla hala görüşmeye devam ediyoruz. Hatta bize eğitim konusunda hala yardımcı oluyorlar. Arkadaşlarımla yılda bir iki kez toplanıp görüşmeler yapıyoruz. Aslına bakılırsa Üniversiteden hocalarımdan ve arkadaşlarımdan hiç kopmadım. Bazen eğitime devam eden arkadaşlarımı ziyarete geliyorum. Tek üzüldüğüm durum mezun olduğum Üniversiteye ziyaretçi kartı ile girmem ve kütüphane hizmetlerinden artık tam olarak yararlanamıyor olmam. Onun haricinde Üniversitemi seviyorum. Bu işimden önce bir yakınımın vesilesi ile iş görüşmesi gerçekleştirecektim. Hangi üniversiteden mezun olduğumu öğrendiklerinde “FSMVÜ’den mezunsa Arapçası iyidir.” demeleri üniversitemin verdiği Arapça eğitiminin piyasada iyi bir referansa sahip olduğunu görmek benim için mutluluk vericiydi.