İş Sahası Gezilerinde Artvin'e Kadar Uzandık
30 Mayıs 2016

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı ve İnşaat Kulübü ile Kariyer Merkezi işbirliğiyle 30 Nisan 2016 Cumartesi günü Limak-Cengiz-Kolin Girişim Grubu ve DSİ 26. Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Artvin Yusufeli Barajı İnşaat’ına iş sahası gezisi düzenlendi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlilerimiz Emre Kahraman ve Sezer Öztürk yönetiminde, Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ömer Yasir Karadeniz ve Başkan Yardımcısı Muhammed Şükrü Yavaş organizasyonunda düzenlenen gezimize, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden 23 kişilik bir grup katıldı.

Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü, İnşaat Mühendisi Mehmet Kalaycıoğlu, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin, Çoruh Havzası üzerinde inşa edilen en büyük baraj olma özelliğini taşıdığını ve çift eğrilikli beton kemer kategorisinde dünyanın üçüncü yüksek barajı olacağını söyledi.

Öğrencilerimizin şantiye alanında incelemeler yaptığı gezimiz inşaat alanına dair yöneltilen sorulara verilen cevaplarla tamamlandı.

Yusufeli Barajı’ndan notlar…

• Barajın temelleri Eylül ayı sonunda atılmış.
  • Dünyanın üçüncü yüksek barajı olma özelliğini taşıyor.
  • Barajın temelden yüksekliği 270 metre.
  • Depolama hacmi 2,2 milyar metreküp.
  • Barajın gövdesinde 2.9 milyon metreküp beton kullanılacağı öngörülüyor.
  • Elektrik enerjisinin 2019 yılında üretilmesi hedefleniyor.
  • Barajın kurulu gücünün 540 MW ile yılda yaklaşık 1.8 milyar kWh elektrik enerjisi üretmesi bekleniyor.