İslami İlimler Öğrencilerimize CV-Mülakat Tekniklerini Anlattık

Kariyer Planlama ve CV Mülakat Teknikleri Seminerlerimiz ile İslami İlimler bölümü öğrencilerimizle buluştuk.

19 Mart Salı günü gerçekleşen Kariyer Planlama ve CV Mülakat Teknikleri Seminerimizde kendini tanıma, hedef belirleme, kariyer planlama, CV hazırlama, CV hazırlamada doğru bilinen yanlışlar, öğrencilik ve iş hayatı gibi konulara değinildi. Merkez Müdürümüz Soner Örnekol ve Eğitim Koordinatörümüz Yağmur Özek’in anlatımı ve öğrencilerimizin sorularıyla devam eden seminerimiz, iş başvuruları ve izlenmesi gereken yöntemler, mülakatlarda dikkat edilecek hususlar, kuşak farklılıkları ve iş hayatına yansıması gibi başlıklarla devam ederek yüz yüze mülakat provası ile son buldu.

Ayrıca seminerimizde, “iş görüşmesine gelen aday” rolü üstlenen bir öğrencimiz üzerinden iş görüşmelerinde karşılaşabilecekleri sorulara örnek olarak vaka analizi gerçekleştirdik. Örnek vakayı izleyen öğrencilerimiz de “insan kaynakları çalışanı” rolüyle sunumda anlatılanları pratik etme fırsatı yakaladılar.

Kariyer Planlama ve CV Mülakat Teknikleri Seminerimiz diğer bölümlerimizde de özellikle son sınıf öğrencilerimiz için devam edecektir.