Kariyer Planlamasına Başlamak İçin En Uygun Zaman

Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerimize Kariyer Planlama ve CV Mülakat Teknikleri’ni anlattık.

Kariyer Merkezi olarak düzenlemiş olduğumuz Kariyer Planlama ve CV Mülakat Teknikleri seminerimiz, Hukuk ve Arapça Hazırlık Programı öğrencilerinden sonra üçüncüsünü 15 Mart Salı günü Küçük Çamlıca Yerleşkemiz’de, İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kariyer Merkezi Genel Koordinatörü Soner Örnekol ve Eğitim Koordinatörü Yağmur Özek’in sunumuyla gerçekleşen seminerimizde, kariyer planlamasına başlamak için en uygun zamanın hazırlık sınıfları olduğunun altı çizildi.

Kendini tanıma ve kariyer planlaması gibi önemli konu başlıklarının üzerinde durulduğu seminerimizde; öğrencilerimizin birinci sınıftan mezuniyetleri sonrasına kadar yapması gerekenler, özgeçmiş hazırlama, örnek özgeçmişler, mülakat hazırlıkları, kuşak çatışmaları, kuşakların iş hayatındaki tutumları ve İngilizcenin iş hayatındaki önemi gibi konular ele alındı.

Öğrencilerimizin soruları ve katılımıyla interaktif bir sohbet havasında geçen seminerimizde, dört yıllık üniversite hayatında, kişisel gelişim ve kariyer planlama adına atılabilecek önemli adımlar üzerinde duruldu.